3G alasajo. Mitä tämä tarkoittaa kamerasi toiminnalle

Operaattorit ympäri maailmaa ovat jo sulkeneet, tai suunnittelevat lähitulevaisuudessa sulkevansa, 3G-palveluitaan. Kuinka tämä vaikuttaa laitteeseesi, löytyy lyhyesti vastauksia alla.

Kun 3G-verkko suljetaan, kamerat alkavat automaattisesti toimimaan 2G-verkossa. 2G-verkko on käytettävissä monissa maissa vielä jonkin aikaa.

Jos laitteesi tukee vain 2G- ja 3G-verkkoja, laitetta ei tämänhetkisten tietojen mukaan voi päivittää toimimaan 4G-verkossa. Tämä vaatii enemmän kuin ohjelmistopäivityksen ollakseen mahdollista. Huomioithan, että voit edelleen käyttää kameraasi kuvien ja videoiden tallentamiseen muistikortille, vaikka operaattorit sulkevatkin aikanaan myös 2G-verkon.

Kun huomaat laitteesi olevan yhdistettynä 2G-verkkoon, tarkista seuraavat asetukset kamerastasi, jolla varmistat kuvalähettämisen:

Kamera-välilehti -> Tila.

2G-verkossa voit lähettää kuvia, ei videoita. Suurten tiedostojen, kuten videoiden, lähettämiseen 2G-verkko on yksinkertaisesti liian hidas. Valitse tilaksi joko "Kuva" tai ”Kuva&Video”, ei "Video". Jos valitset tilaksi "Kuva&video", kamera lähettää kuvan ja tallentaa videon muistikortille.

Laukaisu-välilehti -> Kuvausviive.

2G-verkko on hidas, mikä tarkoittaa sitä, että laite tarvitsee aikaa kuvan lähettämiseen. 2G-verkossa tiedoston lähettäminen voi kestää 30–90 sekuntia, kun taas 4G-verkossa 5-10 sekuntia. Nämä ovat arvioita, koska yhteyden laatu ja tiedoston koko vaikuttavat myös lähetysaikaan.

Suosittelemme pitämään kuvausviiveen vähintään 3 minuutissa kameran ollessa 2G-verkossa, jotta laitteella on riittävästi aikaa lähettää edellinen kuva ennen uuden ottamista. Ei haittaa, jos kuvausviive on vielä tätä pidempi, kuten 5 tai 10 minuuttia. Suosittelemme, että testaat eri kuvausviiveitä löytääksesi laitteelle parhaiten sopivan asetuksen tietyssä paikassa.

Lähetys-välilehti -> Kuvakoko.

Mitä pienempi kuva, sitä paremmin se tulee perille 2G verkossa. Pienempi kuva tarkoittaa usein huonompaa kuvanlaatua, joten suosittelemme, että testaat eri kuvakokoja/laatuja parhaan tuloksen löytämiseksi.

Huom! 2G-verkossa kamerasi lähettää kuvia, mutta ei videoita. Muista myös asettaa kuvausviive riittävän pitkäksi.