Oletusasetusten palautus

Tässä artikkelissa käsitellään oletusasetusten palauttamista kameraan toisin sanottuna mitä tämä tarkoittaa, milloin tätä käytetään ja miten tämä tehdään.

Mitä tarkoitetaan oletusasetusten palauttamisella

Oletusasetusten palauttamisella tarkoitetaan, että kameraan palautetaan niin sanotut tehdasasetukset. Tämän yhteydessä kameraan palautuu automaattisesti SMTP-palvelimen esiasetukset, jolloin kamera alkaa käyttämään kuvien ja/tai videoiden välittämiseen oletuspalvelinta (Burrel).

Milloin oletusasetusten palauttamista käytetään

Oletusasetuksen palauttamista voidaan hyödyntää muun muassa alla olevissa tilanteissa:

• Kameralla on lähetysongelma
  • Kameraa päivitetään
  • Kameraan on määritelty omat palvelinasetukset ja haluat "nollata" asetukset uudelleenmuokkausta varten
  • Olet vahingossa koskenut kameran SMTP-palvelinasetuksiin etkä tiedä miten edetä
  • Kamera myydään eteenpäin ja haluat kamerasta pois kaikki määrittelemäsi asetukset

Huom! Mikäli sinulla on Burrel+ominaisuudella oleva kamera, ja kamera on rekisteröity Burrel+-palveluun, kamera ei poistu oletusasetusten palautuksella Burrel+-palvelusta. Kamera pysyy edelleen rekisteröityneenä sille Burrel+käyttäjätilille, jolle kamera on rekisteröity. Jos haluat poistaa kameran Burrel+-palvelusta, sinun tulee poistaa kamera Burrel+-palvelun Oma profiilin kautta.

Oletusasetusten palauttaminen kameraan

Tämä tehdään seuraavasti:

1. Siirrä kameran virtakytkin SETUP-tilaan. Jos sinulla on kamerana S22WA, siirrä virtakytkin ON-tilaan.
  2. Paina kameran Menu-painiketta. Jos sinulla on kamerana S22WA Menu-painike on ylhäällä oikealla kamerassa se, missä on neljä neliötä.
  3. Siirry oikealla nuolinäppäimellä Järjestelmä-välilehdelle (hammasrattaan kuva ylärivillä).
  4. Siirry alaspäin menevällä nuolinäppäimellä riville "Oletusasetukset: jatka" ja paina OK-näppäintä.
  5. Paina kerran vasemmalla nuolinäppäimellä, jonka jälkeen "OK" teksti jää vihreän "laatikon" sisään ja on täten valittu. Paina uudemman kerran OK-painiketta niin kamera suorittaa palautuksen.
  6. Kun kieli muuttuu kamerassa englanniksi olettaen, että kieli on ollut kamerassa alunperin jokin muu kuin englanti,oletusasetusten palautus on onnistunut ja kamerassa on jälleen tehdasasetukset.

Huom! Oletusasetukset voi palauttaa kameraan pelkästään kameran asetuksista. Kyseistä toimintoa ei voi suorittaa etänä.

Oletusasetusten palauttamisen jälkeen

Oletusasetusten palauttamisen jälkeen käyttöönotat kameran "uutena", joten kameraan tulee määritellä haluamasi asetukset. Löydät vielä myynnissä olevien kameroiden laajemmat käyttöoppaat tarvittaessa tästä linkistä

Vinkkejä

Alla on vinkkejä, mitä suosittelemme huomioimaan oletusasetusten palauttamisen jälkeen:

• Kielen voit muuttaa takaisin suomeksi, tai toiselle haluamallesi kielelle, siirtymällä kameran asetuksissa Lähetys-välilehdellä rivi tai kaksi kameramallista riippuen alaspäin nuolinäppäimellä kohtaan "Language : English". Kun olet valinnut kyseisen rivin, ja se on vihreä, paina oikeaa nuolinäppäintä niin kauan kunnes kameran valikko muuttuu haluamallesi kielelle ja paina kameran OK-painiketta.
  • Oletusasetusten palautus asettaa kameran asetuksissa (Lähetys-välilehti -> Vastaanotto) vastaanottotavaksi Burrel+-palvelun mikäli kamerassasi on Burrel+ominaisuus. Muiden kameroiden ostalta kamera alkaa käyttää vastaanottotapana sähköpostia.
  • Kameraan tulee asentaa loput asetukset, kuten esimerkiksi päivämäärä, kellonaika, kameran kuvausasetukset, etäohjaus sekä sähköposti ja puhelinnumero. Asetukset määritellään suoraan kameran valikoiden kautta.
  • Mikäli kamerassasi on Burrel+-ominaisuus, tulee sinun vielä lopuksi tallentaa tekemäsi asetukset palvelimelle sillä muutoin kamera hävittää asetukset uudelleenkäynnistymisen jälkeen. Tallenna asetukset seuraavasti: Menu -> Lähetys-välilehti -> Lähetä asetukset: Jatka -> OK
  • Oletusasetusten palautuksen yhteydessä kamera hakee automaattisesti SMTP-palvelimen esiasetukset ja tallentaa ne asetuksiinsa. Tämän jälkeen kamera käyttää oletuspalvelinta (Burrel) tiedostojen välittämiseen. Mikäli kamerassasi on uusin ohjelmisto, ja kameraan on palautettu oletusasetukset, sinun ei tarvitse muokata kameran SMTP-palvelinasetuksia suoraan kamerasta tai erillisen asetustyökalun kautta ellet välttämättä näin halua ja vaikka näin kameran käyttöoppaassa mahdollisesti näin ohjeistetaankin. Helpoin kameran käyttöönotto, ja käyttö, tapahtuu oletuspalvelinta käyttämällä.
  • Mikäli haluat kameran käyttävän oletuspalvelinta, ainoa keino siihen on palauttaa kameraan oletusasetukset tämän sivun ohjeiden mukaisesti. Tuolloin kamera hakee automaattisesti oletuspalvelimen asetukset ja tallentaa ne asetuksiinsa. Burrel teknisellä tuella ei ole oletuspalvelimen tietoja jakaa.
  • Kun olet määritelly kameraan kaikki toivomasi asetukset, suosittelemme seuraavaksi kokeilemaan manuaalisen testikuvan lähettämistä. Löydät lisätietoa tästä toiminnosta tästä linkistä.