Kuvien esikatselu suoraan kamerasta

Kameran muistikortille tallentamia kuvia ja videoita voi halutessaan katsoa suoraan kamerasta hyödyntäen kameran näyttöä. Tästä alapuolelta löydät tähän ohjeet.

Muistikortille tallentuneiden kuvien ja videoiden esikatselu

Voit esikatsella kameran muistikortille tallentamia kuvia ja videoita suoraan kamerasta. Se tapahtuu seuraavanlaisesti:

1. Siirrä kameran virtakytkin SETUP-asentoon. Kameran S22WA virtakytkin tulee siirtää ON-asentoon.
  2. Paina Play (Toisto)-painiketta, jossa näkyy pieni nuoli oikealle. Näppäin löytyy kamerassa Menu- ja Del-painikkeiden välistä. Kameralla S22WA Play-painike löytyy virtakytkimen yläpuolelta.
  3. Esikatselutilassa näet oikeassa yläkulmassa juoksevan numeron muistikortille tallentuneelle kuvalle ja/tai videolle. Lisäksi kyseisessä kohtaa näkyy kuvan resoluutio tai videon koko. Oikeasta alakulmasta löytyy päivämäärä ja kellonaika, milloin kamera on ottanut kuvan tai videon. Jos kysymyksessä on videotallenne, näet näytön vasemmassa alareunassa pienen OK-kuvakkeen.
  4. Vasemmalle ja oikealle menevillä kameran nuolipainikkeilla voit siirtyä muistikortilla kuvasta ja videosta toiseen.
  5. Kuvaa voit suurentaa painamalla ylös päin menevää nuolinäppäintä. Kamera suurentaa kuvan keskustan. Kun haluat pienentää kuvan takaisin normaaliksi, paina alaspäin menevää nuolinäppäintä.
  6. Mikäli kamera on kuvannut videota, voit toistaa videon esikatselutilassa painamalla kameran OK-painiketta. Painamalla uudestaan OK-painiketta, videon toisto taukoutuu. Painamalla taas OK-painiketta tallenteen toisto jatkuu siitä kohdasta mistä tauko aloitettiin. Jos tallenteessa on ääniä, nämä eivät kuulu esikatselutilassa, sillä kamerassa ei ole kaiutinta.
  7. Painamalla uudestaan Play-näppäintä pääset poistumaan kameran mediagalleriasta.

Huom! Kameran näyttö on tarkoitettu kuvien ja videoiden esikatseluun eikä kamera toista ääniä. Mikäli haluat tutustua kameran tallentamiin kuviin ja/tai videoihin sellaisena kuin kamera on ne muistikortille tallentanut, käytäthän esimerkiksi tietokonetta tiedostojen katseluun.

Kuvien ja videoiden poistaminen muistikortilta esikatselutilassa

Halutessasi voit poistaa esikatselun yhteydessä kameran tallentamia kuvia tai videoita. Jos tämä tulee ajankohtaiseksi toisin sanottuna, haluat poistaa sen kuvan tai videon, mitä parhaillaan katsot kameran näytöltä, voit sen tehdä kahdella tapaa:

1. Kun näet näytöllä poistettavan kuvan tai videon, paina kameran Del-painiketta. "Poista nykyinen"-otsikon alta siirrä vihreä ruutu vasemmalla tai oikealla nuolipainikkeella joko OK tai Ei -kohtaan riippuen haluatko poistaa kyseisen kuvan tai videon vaiko et. Kun kohta on vihreä, se on valittu. Painamalla OK-painiketta kamera suorittaa toimenpiteen. Painamalla Menu-painiketta, kamera palautuu esikatselutilaan.
  2. Kun näet näytöllä poistettavan kuvan tai videon, paina kameran Menu-painiketta. Kameran näytölle aukeaa musta ruutu otsikolla "Esikatselu". Tämän alta löytyy vihreä rivi, jolla lukee "Poista - Poista yksi". Jos haluat poistaa kyseisen kuvan tai videon, paina OK-painiketta, niin kamera suorittaa toimenpiteen. Jos tässä kohtaa haluat kuitenkin poistaa kaikki kameran ottamat kuvat ja videot, paina oikeaa nuolinäppäintä niin riville muuttuu tekstiksi "Poista - Poista kaikki". Painamalla OK-painiketta kamera poistaa kaikki muistikortille tallentamat kuvat ja videot. Jos haluatkin säilyttää kaikki kuvat ja videot, paina kameran Menu-painiketta niin kamera palautuu esikatselutilaan.

Huom! Joskus muistikortille saattaa jäädä kuvia tai videoita, vaikka esikatselun yhteydessä valitseekin toiminnon "poista kaikki". Ainoastaan muistikortin formatointi tyhjentää muistikortin täysin. Löydät ohjeet, miten formatointi tapahtuu suoraan kameran asetuksista, täältä.