Etäohjaus tekstiviestillä (SMS) ja kameran kuittauksia

Voit ohjata kaikkia Burrel kameroita etänä lähettämällä kameralle suoraan tekstiviestikomentoja. Etäohjaus on mahdollinen myös etänä sovelluksen kautta tietyin rajoituksin. Etäohjauksesta sovelluksen kautta löydät lisätietoa tästä artikkelista.

Edellytykset

Jotta voit ohjata kameraasi etänä tekstiviestillä, se edellyttää, että:

• Kameran liittymä sallii tekstiviestit (SMS)
  • Kameran asetukset ovat oikeanlaisesti:

Menu -> Lähetys-välilehti ->

Puhelin. Tässä kohtaa pitää olla tallennettuna se puhelinnumero, josta tekstiviestikomennot lähetetään ja johon kamera lähettää kuittauksen. Tallenna puhelinnumero muodossa 0401234567.

Etäohjaus: Aina/Always/Päällä

Huom! Jos sinulla on Burrel+palvelua tukeva kamera (SMS PRO tai S22WA), muista lopuksi tallentaa suoraan kamerasta asetuksiin tekemäsi muutokset valitsemalla samaiselta Lähetys-välilehdeltä "Lähetä asetukset".

• Etäkomennot lähetetään kamerassa olevaan SIM-kortin/liittymän puhelinnumeroon. Jos et tiedä puhelinnumeroa, löydät tämän operaattorin lähettämältä liittymän vahvistuksesta. Tarvittaessa operaattori auttaa lisää.
  • Kamera on kuvaustilassa eli kameran virtakytkin on ON-asennossa. Poikkeuksena on kamera S22WA, joka siirtyy kuvaustilaan 5 minuutin viiveellä ellei kuvaustilaa laita manuaalisesti päälle. Löydät lisätietoa täältä.

Kaikki mahdolliset etäkomennot löytyvät kameran laajasta käyttöoppaasta. Löydät tästä linkistä lataamaan vielä myynnissä olevien kameroiden käyttöoppaat PDF-muodossa.

Huom! Kaikista kameran yksittäisistä toiminnoista, etäohjaus kuluttaa eniten kameran virtalähdettä. Jos etäohjaus on päällä, suosittelemme kameran kytkemistä ulkoiseen virtalähteeseen (ulkoinen akku tai verkkovirta). Löydät tarvikkeita verkkokaupastamme, jonne voit siirtyä tästä linkistä.

Suosittelemme kytkemään etäohjauksen pois päältä, mikäli kyseistä ominaisuutta ei käytä. Lisäksi suosittelemme kytkemään etäohjauksen päältä kameran asetuksista myös siinä tapauksessa, jos kameraa käytetään pelkästään tallentavana eikä kameralla lähetetä tiedostoja.

Yleisimpiä kameran kuittauksia tai virheilmoituksia

Kun kamera on vastaanottanut etäkomennon ja onnistuneesti toteuttanut sen, kamera lähettää tästä etäkomennon mukaisen kuittauksen puhelimeesi. Esimerkiksi jos lähetät kameralle etäkomennon, jolla lisäät kameran asetuksiin sähköpostiosoitteen ja kamera pystyy tämän touteuttamaan, saat puhelimeesi kuittauksen "Email added". Kamera lähettää kuittauksia ainoastaan englanniksi.

Tästä alta löydät muutamia yleisempiä tekstiviesti-ilmoituksia, joilla kamera saattaa vastata saamaansa tekstiviestikomentoon:

• Rejected, incorrect mode

Tarkista, että kamera on oikeassa tilassa vastaanottaessaan etäkomentoja. Jos kamera on esim. SETUP-tilassa, kun sen pitäisi olla ON-tilassa, kamera antaa kyseisen vikailmoituksen. Lisäksi suosittelemme tarkistamaan, että oma puhelinnumerosi löytyy tallennettuna oikein kameran asetuksissa kohdassa "Puhelin" (Lähetys-välilehti).

• System Busy

Kyseinen kuittaus tulee, jos kamera esim. työskentelee jonkin komennon parissa ja kamera saa uuden etäkomennon. Kamera pystyy toteuttamaan vain yhden etäkomennon kerrallaan. Odota kunnes kamera on suorittanut ensimmäisen etäkomennon loppuun.

Jos kyseinen ilmoitus tulee kuvapyynnön (*500#) yhteydessä, suosittelemme tarkistamaan, että kuvausviive kameran asetuksissa (Laukaisu-välilehti) on määritelty vähintään 1 minuuttiksi. Jos kamera on 2G-verkossa, kuvausviive saa olla 3 minuuttia tai jopa pidempi, jotta kameralla on riittävästi aikaa käsitellä ja lähettää kuva ennenkuin se ottaa uuden. Jos kameran edessä tapahtuu paljon kuvauviiveen ollessa liian lyhyt ja/tai kamera saa samaan aikaan kuvapyynnön, saattaa tämä aiheuttaa kyseistä vikailmoitusta ja kameran jumiutumista. Tällöin kamera pitää useimmiten käynnistää uudelleen paikan päällä.

• Executive fail

Kyseinen virheilmoitus tulee yleensä silloin, jos verkkoyhteydessä on ollut vikaa, esim. lyhyt katkos. Lisäksi oman puhelinnumeron puuttuminen kameran asetuksista (Lähetys-välilehti -> Puhelin) saattaa antaa kyseisen vikailmoituksen, kuten myös muistikorttiin liittyvät ongelmat, kuten muistikortin täyttyminen, rikkoutuminen tai yhteensopimattomuus.

• Picture sending

Kameran vastaus kuvapyyntöön *500# . Kamera on päällä, verkkoyhteydessä ja vastaanottaa pyynnön. Kamera lähettää kuvan pyynnöstä sinne (puhelin, sähköposti, Burrel+), minkä olet määritellyt kameran asetuksissa kuvan vastaanotoksi (Lähetys-välilehti -> Vastaanotto).

• Picture sending, mutta kuva ei tule perille

Jos kuva ei ilmesty esim. sähköpostiin, vaikka kamera kuittaa "kuva lähetetty", siihen ei ole olemassa yhtä yksittäistä syytä. Suosittelemme tarkistamaan oman sähköpostin roskaposti-kansion ja turvallisuusasetukset, jonka jälkeen tarkista kamerasta seuraavat asetukset:

• Kamera-välilehti -> Tila. Jos tilana on video, muuta tilaksi joko "Kuva" tai "Kuva&Video". Kuva on tiedostona pienempi, joten se tulee varmemmin perille. Huomioi, että 2G-verkossa pystyy lähettämään pelkkää kuvaa.
  • Lähetys-välilehti -> Kuvakoko. Kokeile eri kuvakokoja. Mitä pienempi tiedosto sitä paremmin se tulee perille. Suuri kuvakoko on haasteena etenkin heikossa 2G-verkossa.

Jos kuva ei edelleenkään tule perille, suosittelemme tutustumaan yleisiin toimeenpiteisiin, jotka löytyvät myöhemmin tästä samaisesta artikkelista. Lisäksi suosittelemme varmistamaan lähettääkö kamera liikkeestä kuvaa. Joskus ongelman taustalla saattaa olla yleinen kuvalähetysongelma, joka saattaa ratketa mainitsemillamme "nikseillä".

• Etäkomentoon ei tule mitään kuittausta

Jos etäkomentoon ei tule kameralta kuittausta, tämä johtuu yleensä siitä ettei kamera vastaanota saamaansa tekstiviestiä. Tarkista artikkelin alussa mainitut liittymä, kameran asetukset ja tila sekä liittymän puhelinnumero. Lisäksi tarkista kameran virtatilanne.

Kamera saattaa kuitenkin toimia normaalisti vaikkei kamera lähetä kuittausta. Joissain liittymissä saattaa oletuksena olla, että vastaustila on kytketty pois päältä, ja tämän vuoksi kamera ei lähetä puhelimeen saamastaan etäkomennosta erillistä kuittausta. Suosittelemme tarvittaessa tarkistamaan tämän omalta operaattorilta.

S22WA-kameran osalta vastaustilan pystyy etäkomennolla ottamaan pois päältä/käyttöön. Kyseinen etäkomento löytyy kameran käyttöoppaasta.

Yleisiä toimenpiteitä vikatilanteissa

Alla on yleisiä toimenpiteitä, joita suosittelemme läpikäymään mahdollisessa ongelmatilanteessa.

1. Kameran uudelleenkäynnistys. Paikan päällä tehtävällä uudelleenkäynnistyksessä kamera hakee uudestaan verkkoyhteyden ja asetukset, mikä ratkaisee useita virhetilanteita. Kameran uudelleenkäynnistys tapahtuu virtanäppäintä siirtämällä, joten toimeenpiteen voi suorittaa pelkästään paikan päällä ja suoraan kamerasta. Kameraa ei täten voi uudelleenkäynnistää etänänä.
  2. Asetukset. Tarkista kameran asetuksista Lähetys-välilehdeltä, että "Puhelin" kohtaan on määritelty puhelinnumero, josta tekstiviestit lähtetään, sekä  "Etäohjaus"-kohtaan on valittu aina/always. Jos sinulla on Burrel+-ominaisuudella oleva kamera, olethan muistannut tallentaa muutokset myös palvelimelle (Lähetys-välilehti -> Lähetä asetukset)?
  3. Virransaanti. Kameran pitää saada riittävästi virtaa toimiakseen. Jos esim. kuvan lähettäminen keskeytyy virran puutteesta, tästä ei tule erillistä virheilmoitusta puhelimeen tai minnekään muualle. Kamera yrittää lähetystä vain kerran.
  4. Muistikortti. Jos muistikortti on täynnä, rikkoutunut tai joltain ominaisuuksiltaan yhteensopimaton, kamera ei toimi. Tarkista muistikortti. Kokeile formatoida nykyinen muistikortti kameran asetuksista ja/tai kokeile kamerassa kokonaan uutta ja toisenmerkkistä muistikorttia. Ohjeet muistikortin formatoinnille ja muistikorttisuositukset löydät tästä linkistäHavaintomme mukaan adapterissa oleva micro-SD-muistikortti saattaa aiheuttaa häiriöitä etäohjaukseen, joten tätä emme suosittele kamerassa käytettävän.
  5. Liittymä. Varmista, että liittymässä on oikeat ominaisuudet, ja tarvittaessa kokeile kameraan toista SIM-korttia eri liittymällä. Mikäli kokeilet kameraan toista SIM-korttia, varmista, että siitä on pin-koodikysely kytketty pois päältä. Voit tehdä tämän laittamalla SIM-kortin puhelimeen ja tarkistamalla tämän sen jälkeen puhelimen asetuksista.
  6. Ohjelmistoversio. Tarkista, että kamerassa on uusin mahdollinen ohjelmisto ja tarvittaessa päivitä kamera. Pääset tästä linkistä meidän Ohjelmistopäivitykset-tukisivustollemme, josta löydät päivitysohjeet ja kaikkien kameroiden viimeisimmät ohjelmistoversiot.
  7. Operaattorin häiriötiedotteet. Jos verkkoyhteydessä on tiedossa olevia häiriöitä, esimerkiksi rakennustyömaita, operaattorit yleensä ilmoittavat näistä omilla verkkosivuillaan. Suosittelemme tutustumaan oman operaattorin häiriötiedotteisiin ennen yhteydenottoa Burrel tekniseen tukeen.

Huom! Mitä enemmän eri kanavia kameran etäohjaukseen käytetään sitä todennäköisemmin se aiheuttaa kamerassa erilaisia toiminnallisia häiriöitä, kuten muutokset kameran asetuksiin eivät tallennu pysyvästi. Siksi suosittelemme, että jos kamerassa on Burrel+-ominaisuus, kameraa etäohjataan mahdollisimman paljon Burrel+-palvelun kautta.