Burrel+ och vanliga frågor

På denna webbsida hittar du information om Burrel+ samt vanliga frågor och svar om denna tjänst. Bekanta dig även vid vår separata artikel om Burrel ID, vilket du hittar här.

Vad är Burrel+?

Burrel+ är en molntjänst kompatibel med kamerorna Burrel S12 HD + SMS PRO (tillverkad efter september 2021) och S22WA. I de aktuella kameramodellerna kan du skicka bilder och videor i realtid till Burrel+ mediagalleri om så önskas. Du kan också justera kamerainställningar på distans i Burrel+.

Burrel+ kan användas via Burrel+appen eller webbplatsen burrelplus.com. Vi rekommenderar att Burrel+app används eftersom appen är senast uppdaterad. Burrel+appen kan laddas ner från App Store eller Google Play. Mer information om tjänsten finns på webbplatsen burrelplus.com

Hur vet jag stöder min kamera Burrel+ eller inte?

Om din kamera är Burrel S12 HD + SMS PRO (tillverkad efter september 2021) eller S22WA, har du möjligheten att använda Burrel+ om så önskas. För andra kameramodeller är det för närvarande inte möjligt att använda Burrel+.

Om din kamera stöder Burrel+, bör kameras försäljningspaket innehålla en installationsguide. På dess framsida hittas ett klistermärke med Burrel-ID på om din kamera stöder Burrel+. Med några modeller medförs installationsguide utan klistermärke. Detta betyder då att kameran inte stöder Burrel+.

OBS! Om du inte vet säkert vilken kamera du har, hittar du kameramodellen på ett klistermärke fäst på kameran. Dess placering varierar modellvis. Vanligtvis hittas klistermärket på insidan av kameran på dess övre kant. På klistermärket nämns kamerans modell först i siffror, till exempel S378E, följt av modellen i textform (S12HD + SMS PRO).

Om du har tappat bort försäljningspaketet eller installationsguiden, navigera till vår artikel om Burrel ID och kapitlet "Burrel ID är förlorat eller glömt". Följ instruktionerna nämnda där. Du hittar den hänvisade artikeln här.

Vad kostar Burrel+?

Burrel+ fungerar på prenumeration. För tillfället kan du använda Burrel+ gratis tills vidare eftersom denna molntjänst utvecklas. När vi har mera information om Burrel+ framtid, hittar du information om detta på våra Supportsidor support.burrelcameras.com

Hur tar jag Burrel+ i bruk?

För att börja använda Burrel+ krävs:

1. En kamera som stöder Burrel+. Din kamera måste vara antingen S12 HD + SMS PRO tillverkad efter september 2021 eller S22WA.
  2. Ett Burrel-ID, vilket du hittar enbart på installationsguidens framsida.
  3. Ett Burrel+ konto. Det skapar du antingen på webbplatsen burrelplus.com eller Burrel+-appen.
  4. Registrering av kameran med dess Burrel-ID när du är inloggad på ditt Burrel+ konto med ditt användar-ID.

Var hittar jag kamerans Burrel ID?

Burrel ID levereras enbart till kameramodeller som stöder Burrel+ (Burrel S12, HD+SMS PRO och S22WA) när du köper kameran. Burrel-ID finns på klistermärket på framsidan av installationsguiden. Burrel ID är i form av XXX-XXX-XXX och unikt för varje kamera.

OBS! Burrel ID kan inte hittas på eller i kameran eller i Burrel+.

Burrel ID har försvunnit eller glöms bort

Eftersom varje kamera som stöder Burrel + har sitt unika Burrel-ID, som skapas under kamerans tillverkningsfas, har Burrel tekniska support inte tillgång till kamerornas ID av säkerhetsskäl. Genom att skapa ett supportärende kan vår administration spåra kamerans Burrel-ID. Om du skapar ett ärende, ange kamerans IMEI-kod och bifoga kamerans köpkvitto. Utan kamerans IMEI och köpkvitto kan vi inte spåra kamerans Burrel-ID. Samma instruktioner gäller även för köpare av begagnade kameror som inte känner till kamerans möjliga Burrel-ID.

OBS! Du hittar kamerans 15-siffriga unika IMEI-kod:

• I kameras inställningar: Menu ->Systemet-menyn -> Version.
  • E-posten ifall kameran skickar filer direkt till e-posten.
  • Vissa kameramodeller har ett klistermärke fäst på kameran med IMEI-koden på.

Jag kan inte registrera min kamera i Burrel+!

Kontrollera följande:

• Stavade du Burrel ID korrekt? I synnerhet kan O (stor o-bokstav) och 0 (nummer noll) eller I (stor i-bokstav) eller 1 (nummer ett) lätt blandas ihop
  • Har kameran möjligtvis redan registerats till ett annat användarkonto (e-post) tidigare? För närvarande kan kameran bara registreras till en användare åt taget. Innan du kan registrera kameran på nytt måste kameran först raderas från det konto dit den är först tillagd. Du hittar instruktioner till detta under rubriken "Kameras borttagning från Burrel+" här nedan.
  • Använder du redan Burrel+ med Burrel+appen eller webbsidan burrelplus.com, men vill använda båda? Visst kan du göra det, men vi rekommenderar dock att du använder Burrel+ eftersom den är senast uppdaterad. Om du styr din kamera på flera sätt, kan detta förorsaka problem till exempel att kamera inte uppdaterar samtliga ändringar eller bilderna syns med dröjsmål i Burrel+. Ifall du vill använda Burrel+ samtidigt i både appen och webbsidan, använd då samma användarkonto vid inloggning. Kameran kan inte vara registrerad på mera än en Burrel+konto åt taget.

Hur får jag bilder från min kamera till Burrel+?

Snabbguider på hur du installerar kameran med hjälp av Burrel+appen hittar du i denna länk.

Här nedan hittas några tips värda att prova på:

Om kameran inte syns i Burrel+, gör då följande:

1. Registera kameran med dess Burrel ID till ditt Burrel+ konto genom Burrel+ appen eller webbsidan burrelplus.com
  2. SMS PRO: Sätt kameran i SETUP-läge och vänta tills den ansluter till mobilnätet. När kameran visar operatören är kameran ansluten till nätverket.
    S22WA: Sätt kameran i ON-läge och vänta tills den ansluter till mobilnätet. När kameran visar operatören är kameran ansluten till nätverket.
  3. Ändra kamerans mottagningsmetod till Burrel+. Tryck på MENU -> navigera till Sändning-menyn med höger piltangent -> med piltangenten nedåt, välj "Mottagning" och tryck på pilen till höger så att det står "Burrel+". Tryck slutligen på OK (spara)
  4. Slutligen spara inställningarna även till Burrel+ genom att välja "Ladda upp inställningar" på samma Sändning-meny.

Om kameran syns i Burrel+ men inte skickar bilder, gör då följande:

Ändra kamerans mottagningsmetod till Burrel +

1. SMS PRO: Sätt kameran i SETUP-läge. S22WA: Sätt kameran i ON-läge
  2. Tryck på MENU -> navigera till Sändning-menyn med höger piltangent -> med piltangenten nedåt, välj "Mottagning" och tryck på pilen till höger så att det står "Burrel+". Tryck slutligen på OK (spara)
  3. Slutligen spara inställningarna även till Burrel+ genom att välja "Ladda upp inställningar" på samma Sändning-meny.

Slutligen, prova ta en manuell testbild:

Sätt kameran i SETUP-läge (kameran S22WA: i ON-läge) och vänta tills kameran har hittat nätverket (operatör och nätverksstyrka visas högst upp på skärmen) och dess inställningar -> tryck på OK så tar kameran manuellt en bild och frågar "Skicka bild?" -> Tryck på OK så skickar kameran bilden till Burrel+-galleriet.

OBS! Om testbilden inte syns i Burrel+, kontrollera följande inställningar i din kamera:

Menu -> Sändning-menyn ->

• Sändningsläge : Genast
  • Sändningsmetod : GPRS
  • Mottagning: Burrel+

Om du gör några ändringar i kamerans inställningar, kom ihåg att spara dem även till Burrel+ genom att välja "Ladda upp inställningar" på samma Sändning-meny. Slutligen ta en ny testbild igen.

Om bilden fortfarande inte visas i Burrel+, vänligen

• Kontrollera att inställningarna du har gjort i kameran, är korrekta och är även korrekt sparade i kameran.
  • Läs vår grundläggande felsökningsguide för problem med att skicka bilder.

Om du noterar en tresiffrig felkod på kameras skärm när kameran skickar testbilden, skapa då ett ärende till Burrel Support. Vi hjälper gärna vidare.

Kamerans borttagning från Burrel+

Till exempel om kameran säljs krävs detta vissa åtgärder. Kameran måste tas bort från Burrel+ -kontot som kameran registrerats till.

Kameran kan tas bort från Burrel+ konto enligt följande:

• Logga in på det Burrel+konto dit kameran är registrerad till.
  • Tryck på "Your profile". Denna ikon finns på Burrel+appen längst ner till höger och på webbsidans övre del på svarta raden mellan "hem"-ikonen och "Sign out"-knappen.
  • Välj den rätta kameran under rubriken "Your cameras" och tryck på röda papperskorgen på samma rad. När du inte längre ser kameran, är kameran raderad och den kan direkt registreras på nytt.

Om du har problem att radera kameran, kan du alltid skapa ett ärende till Burrel Support.

OBS! Om du tar bort kameran från ditt Burrel+-konto bör du observera att samtliga bilder och videor för just denna kamera raderas i Burrel+ och inte kan återställas.

Avsluta Burrel+-konto

Om du vill sluta använda Burrel+ och önskar radering av ditt användarkonto, vänligen skapa ett ärende till Burrel Support.

Av säkerhetsskäl, skicka ärendet från den samma e-post som du vill radera som Burrel+användarkonto. Även bekräfta raderingen genom att ange e-postadressen till det konto du vill ta bort i ditt meddelande. Med dessa åtgärder ser vi till att raderingen är korrekt och ingen raderar någon annans konto.