Svarta bilder (blixten fungerar inte)

Den här artikeln fokuserar på svarta bilder tagna av kameran.

Om din åtelkamera börjar ta svarta bilder, kan det finnas flera orsaker bakom detta problem. Låt oss felsöka och utforska några potentiella lösningar:

• Strömnivå

Får din kamera tillräckligt med ström? Blixtfunktionen kräver en strömspik från kameran. Om kameran inte får tillräckligt med ström kommer blixten inte fungera. Om kameran drivs med batterier, prova nya batterier. Byt ut alla samtliga 12 batterier samtidigt till nya. Se till att de nya batterierna inte är föråldrade. Om kameran är ansluten till en extern strömkälla, se till att strömmen är tillgänglig. Prova batterier i kameran vid behov.

• Minneskort

Vilken typ av minneskort finns i kameran? Om kameran har ett Micro-SD-kort som sitter i en adapter, kan detta orsaka problem med blixtfunktionen. Vi rekommenderar ett minneskort av normal SD-storlek för kameran. Du kan hitta våra rekommendationer för minneskortet från denna länk. Minneskort kan även gå sönder, så vi rekommenderar att prova ett annat kort vid behov.

• FW version

Har kameran den senaste FW versionen? Om din kamera har en äldre FW version, uppdatera kameran. Du hittar vår artikel "Uppdatering" från den här länken. Där kan du hitta instruktioner hur du hittar rätt uppdateringsfil till din kamera, alla de senaste uppdateringsfilerna för samtliga Burrel kameror och hur du uppdaterar din kamera.

Testa blixten

1. Placera kameran i ett mörkt rum.
  2. Sätt strömbrytaren till ON-läge och samtidigt filma kamerans framsida på video med din mobil.
  3. Du hör ett litet klick-ljud när kameran har tagit en bild. Notera bildfördröjningen i kamerans inställningar (Avtryckaren menyn) innan kameran tar en ny bild.
  4. Titta på videoklippet.
    • Om du ser en liten och kort blixt när kameran har tagit en bild, har blixten fungerat korrekt.
    • Om videon är svart och du ser ingen blixt, är kameran troligtvis trasig och måste skickas till service. Du hittar serviceinstruktionerna här.