Burrel kameroiden usein kysyttyä

Tästä tukiartikkelista löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin ja apua kameroiden ongelmien vianrajaukseen.

Kaikki Burrel kamerat

Mitä matkapuhelinverkkoa kamerani tukee?

Mitä verkkoa lähettävä kamerasi tukee, riippuu täysin kameran ominaisuuksista. Tästä linkistä pääset tutustumaan myynnissä oleviin kameroihimme. Jokaisen kameran kohdalla on merkitty matkapuhelinverkot, joita kyseinen malli tukee.

Kameran ollessa päällä, se etsii parhaimman olemassa olevan verkon juuri siinä maantieteellisessä sijainnissa, missä kamera kulloinkin on noudattaen tekemääsi liittymäsopimusta operaattorin kanssa. Esim. jos kamera ominaisuuksiltaan tukee 4G-verkkoa, kamerasi tukee kaikkia verkkoja (2G, 3G, 4G).

Huom! Operaattorit ympäri maailmaa ovat alas ajamassa 3G-verkkojaan. Kun 3G-verkko lakkaa toimimasta, siirtyvät kamerat automaattisesti käyttämään 2G-verkkoa. Kun kamera on 2G-verkossa, suosittelemme kiinnittämään huomiota lähetettävän tiedoston kokoon, jotta lähetys tapahtuisi mahdollisimman kivuttomasti. 2G-verkko on hitaampi kuin 3G-verkko. Löydät lisää tietoa täältä.

Lähettääkö kamerani kuvaa/videota?

Burrelin riistakameroita on sekä ei-lähettäviä että lähettäviä. Ei-lähetettävät kamerat tallentavat ottamansa kuvat ja/tai videot muistikortille eivätkä lähetä kuvaa. Näissä kameroissa ei ole paikkaa matkapuhelinoperaattorin SIM-kortille.

Burrelin lähettävät kamerat toimivat fyysisellä SIM-kortilla. Nämä kamerat tallentavat kuvat ja/tai videot myös muistikortille. Lähettävät kamerat mahdollistavat kuitenkin kuvien ja/tai videoiden lähettämisen puhelimeen, sähköpostiin tai Burrel+ -palveluun (=pilvipalvelu Burrel+-palvelua tukeville kameroille).

Kamera lähettää vain tietyn määrän kuvia päivässä?

Kameran päiväkohtaista lähetysmäärää pystyy säätämään kameran asetukissa. Mene "Lähetys"-välilehdelle ja kohtaan ’’Lähetystila".  Valitse "välitön’’. Painamalla ’’OK’’ pääset määrittämään kuvien enimmäismäärän. Oletuksena enimmäismäärä on asetuksissa ’’0’’, jolloin kamera lähettää kuvia rajoittamattomasti.

Kamera ottaa kuvia liian herkästi, tai kuvat ovat ’’tyhjiä’’?

Liiketunnistin reagoi lämpösäteilyn muutoksiin. Talvella lämpötilan erot voivat olla hyvinkin suuria, jonka vuoksi PIR-tunnistin voi antaa kameralle käskyn ottaa kuvan/videon liian herkästi. Voit säätää liiketunnistimen herkkyyttä kameran asetuksissa Laukaisu-välilehdellä. Löydät lisää tietoa liiketunnistimesta ja sen herkkyyksistä täältä

Kamera ei lähetä kaikkia kuvia?

Riistakamera lähettää yhden kuvan kerrallaan. Jos kameran edessä on paljon liikettä, ottaa kamera kuvia nopeammassa tahdissa kuin mitä se voi niitä lähettää. Tämän vuoksi kameran muistikortilla voi joissain tilanteissa olla enemmän kuvia / videoita kuin mitä se on lähettänyt sähköpostiin.

Tiedoston lähetysaika riippuu missä verkossa laite toimii. 2G-verkossa toimivilla laitteilla tiedoston lähettämiseen voi mennä 30-90sek. 3G-verkossa 10-20sek., ja 4G-verkossa 5-10sek. Nämä ovat arvioita, sillä myös yhteyden laadulla ja tiedoston koolla on vaikutusta lähetysaikaan.

Suosittelemme pitämään kuvausviiveen vähintään yhdessä minuutissa. Tällöin kamera ehtii todennäköisemmin lähettää aiemman kuvan, ennen kuin ottaa seuraavan.

Jos tilaksi on valittu "Kuva" Kamera-välilehdellä, ja lisäksi määritelty kamera ottamaan kuvasarjaa (2 kuvaa tai enemmän 1-3 sekunnin aikavälillä), kamera ottaa ja tallentaa kaikki kuvat muistikortille. Kamera lähettää vain viimeisen kuvan.

Kamera ei lähetä videota?

Burrelin videoita lähettävät kameramallit ovat Edge HD+3G, Edge HD+4G, S12HD+SMS PRO ja S22WA. Muut videoita kuvaavat kamerat tallentavat videon muistikortille, mutta eivät lähetä sitä. Huomioi, että jos kamerasi toimii 2G-verkossa, kyseinen verkkoyhteys on liian hidas isojen tiedostojen, kuten videoiden, lähettämiseen. 2G-verkossa onnistuu kuvan lähetys.

Yleisimmin videon lähetyksessä ilmentyvät ongelmat johtuvat kuvausasetuksista. Tarkista onko kuvaustila ’’Kuva&Video’’. Tällöin kamera tallentaa kuvan ja videon muistikortille, mutta lähettää vain kuvan. Jos haluat että kamera lähettää videon, aseta kuvastilaksi pelkkä ’’Video’’.

Tarkista myös videon koko. Useimmat sähköpostipalvelut rajoittavat vastaanotettavaksi tiedoston kooksi 20MB. Aseta videon pituudeksi ja laaduksi esim. 720P/20sek. tai 1080P/10sek. Tällöin tiedoston koko ei ylitä rajoitusta.

Milloin kamera ottaa kuvan TimeLapse asetuksella?

Kun kameran TimeLapse -asetuksen kameran "Laukaisu" -välilehdellä asettaa päälle haluamillaan tiedoilla, kamera alkaa ottaa kuvia asetetulla aikavälillä siitä hetkestä eteenpäin, kun kameran virtakytkin asetetaan ON-asentoon. Esimerkki: käyttäjä asettaa TimeLapse toiminnon ottamaan kuvia 12 h välein. Käyttäjä siirtää virtakatkaisijan ON-asentoon klo. 14.30. Kamera alkaa ottamaan kuvia 14.30, 2.30, 14.30 jne.

Huom! TimeLapse alkaa toimimaan vasta kun kamera on vastaanottanut päivitetyt asetukset. Voit muuttaa päivityksen hakuväliä kameran "Lähetys" -välilehdellä kohdassa "Päivityksen hakuväli".

En muista kameran salasanaa, mitä teen?

Mikäli kamerasi kysyy 8-numeroista salasanaa laitettuasi sen päälle, etkä muista sitä, vaatii kamera huoltoon lähettämistä salasanan nollausta varten. Kameran nollauksia tekee Pihlatek jolta voi kysyä lisätietoja ja hinta-arviota. Lisää tietoa kameran suojakoodista löydät täältä.

Mistä näen kamerassa olevan ohjelmistoversion?

Voit tarkistaa kameran ohjelmistoversion kameran asetuksista seuraavasti:

S22WA: Kamera ON-tilassa -> Menu -> Järjestelmä -välilehti -> Versio : Jatka -> OK

Muut Burrelin kamerat: Kamera SETUP-tilassa -> Menu -> Järjestelmä -välilehti -> Versio : Jatka -> OK

Huom! Löydät samasta kohtaa myös kameran laiteversion, mallin ja IMEI-koodin.

Miten päivitän kameran?

Katso päivitysohjeet ja tiedostot täältä

Mistä löydän kameran IMEI-koodin?

Löydät kameran 15-numeroisen yksilöllisen IMEI-koodin:

• Kameran asetuksista:  Menu -> Järjestelmä-välilehti -> Versio : jatka -> OK.
  • Sähköpostiviestistä, mikäli olet asettanut kameran lähettämään tiedostoja sähköpostiin.
  • Tarra. Joissain kameroissa IMEI-koodi löytyy kameraan kiinnitetystä tarrasta.
  • Pikaoppaan takakanteen kiinnitetystä tarrasta. Pikaopas tulee S12 HD+SMS PRO ja S22WA kameroiden mukana.

Mistä löydän kameran Burrel ID:n?

Löydät lisätietoa kameran Burrel ID:stä täältä

Burrel+ -palvelua tukevat kamerat:

Muutin kameran asetuksia suoraan kamerasta, mutta tallennetut asetukset eivät säily kameran muistissa?

Kun kamera on yhdistetty Burrel+ palveluun, hakee kamera asetukset oletusarvoisesti Burrel+ palvelimelta. Jos muutat asetuksia fyysisesti suoraan kameran valikosta, tulee muutetut asetukset lähettää tietona palvelimelle, jotta muutetut asetukset säilyvät. Tämä tapahtuu valitsemalla asetusten muuttamisen jälkeen "Lähetys" välilehdeltä "Lähetä asetukset". Vasta tämän jälkeen asetusmuutokset tallentuvat Burrel+-palveluun ja kameraan.

Muutin kameran asetuksia Burrel+-palvelun kautta. Miksi kamera ei päivity heti?

Kamera vastaanottaa päivitetyt asetukset Burrel+ palvelusta samalla, kun se lähettää kuvan tai videon palveluun, tai se hakee automaattisesti päivityksiä. Jos kameran edessä ei ole liikettä eikä kamera näin ollen lähetä kuvaa, määrittyy asetusten vastaanottaminen automaattisten asetusten päivystyksellä. Voit määrittää kameran asetuksissa, miten usein kamera on automaattisesti yhteydessä Burrel+palveluun ja hakee mahdollisia päivityksiä. Löydät kyseisen asetuksen kameran Lähetys-välilehdeltä.

Huom! Jos haluat asetusten hakuvälin olevan tiheä, suosittelemme käyttämään kameran virtalähteenä verkkovirtaa tai riistakameralle tarkoitettua akkua. Mitä useammin kamera hakee asetuksia, sitä enemmän se kuluttaa kameran virtalähdettä.

Kamera on yhdistynyt Burrel+palveluun, mutta kamera ei lähetä sinne kuvia.

• Tarkista kameran asetukset. Ovatko alla olevat asetukset kamerassa oikein?

Menu -> Lähetys-välilehti ->

Lähetystila : Välitön

Lähetystapa : Data

Vastaanotto : Burrel+

• Oletko muistanut lopuksi tallentaa suoraan kamerasta tekemäsi asetusmuutokset valitsemalla Lähetys-välilehdeltä "Lähetä asetukset"?
  • Onko kuvausviive kameran Laukaisu-välilehdellä vähintään 1 minuutti?
  • Tarkista, että kameran muistikortti on yhteensopiva. Löydät lisää tietoa muistikortista täältä.

Jos kamerasi tukee Burrel+-palvelua, lue myös Burrel+ palveluun liittyvät yleiset kysymykset. Pääset artikkeliin tästä.