Burrel App - Ofta frågade frågor

Hitta svar på vanliga frågor i den här supportartikeln. Observera att den här artikeln uppdateras.

Vad är nytt i Burrel-appen?

Burrel-appen ersätter den äldre Burrel+-appen. Den har designats om helt för att förbättra din åtelkameraupplevelse. Vi har lyssnat på feedback från användarna och byggt om appen från grunden.

Här är några av funktionerna i den nya Burrel-appen:

• Enkel och snabb kamerainstallation med användarvänligt gränssnitt.
  • Få omedelbara notiser på din telefon när din kamera upptäcker aktivitet.
  • Bläddra snabbt igenom bilder och videor för att hitta de perfekta bilderna från åtelkameran, vilket sparar tid jämfört med besvärliga gränssnitt.
  • Dela dina ögonblick sömlöst på sociala medieplattformar, e-post och andra appar från tredje part inklusive WeHunt appen.
  • Ge kameravisningsrättigheter via Burrel-appen till dina vänner för delade tittarupplevelser. Dina vänner kan se allt som händer på kameran i realtid.
  • Integrera sömlöst högkvalitativa kartor i Tracker-appen, så att du kan lägga till kameraplatser på kartan.
  • Använd Burrel-appen med alla e-postaktiverade åtelkameror. Den nya appen fungerar även med Burrel 2G-kameror.

Hur får man den nya Burrel-appen?

Den nya Burrel-appen kommer att finnas tillgänglig för nedladdning från appbutiker i faser under vecka 23. Allt du behöver göra är att uppdatera den gamla Burrel+-appen, eller om du är en ny användare, ladda ner Burrel-appen från appbutiken. Mer information om installation, uppgradering och versioner finns här.

Behöver jag ett Burrel-ID för kameran när jag uppgraderar till en ny app?

Vi rekommenderar att du använder samma användarnamn och inloggningsmetod för Burrel-appen som för den gamla Burrel+-tjänsten. Då överförs kamerorna automatiskt till den nya appen och Burrel ID krävs inte. Om du använder den nya Burrel-appen med ett annat användarnamn eller en annan inloggningsmetod än den gamla Burrel+-tjänsten, måste du lägga till kameror i den nya appen med deras Burrel ID. Kameror överförs inte automatiskt om du använder ett annat användarnamn eller en annan inloggningsmetod än den du använde i Burrel+.

Om du inte har använt Burrel-appen tidigare och inte heller har använt Burrel+ tidigare och din kamera har ett Burrel ID, måste du lägga till kameran i appen med hjälp av dess Burrel ID.

Om du har en åtelkamera som skickar e-post kan du använda den nya Burrel-appen. Du hittar detaljerade instruktioner om hur du lägger till kameran i den nya Burrel-appen under rubriken "Hur lägger man till en kamera utan Burrel ID i den nya Burrel-appen?" nedan.

Hur lägger man till kamera utan Burrel-ID i den nya Burrel-appen?

Om du har en åtelkamera som skickar e-post kan du använda den nya Burrel-appen oavsett märket på kameran. Sättet hur du lägger till kameran beror på har du en Burrel-kamera, eller har du tänkt använda appen med en åtelkamera av ett annat märke.

Så här lägger du till en kamera i appen:

Burrel-kamera

• Om kameran inte har anslutit till nätverket och skickat bild till e-post, be kameran om en bild, eller bilder, till e-posten.
  • Från e-postmeddelandet du får från kameran, där bilden finns, finner du en länk. Tryck på denna länk så öppnas instruktionerna för att lägga till kameran. Dessutom ser du en QR-kod och under den Burrel ID som appen har skapat, med vilka du kan lägga till kameran i Burrel-appen.
  • Tillägg kameran med QR-koden eller tryck in koden som du hittar under QR-koden i "Lägg till enhets ID" fältet i appen. Du hittar detta ställe när du navigerar till Kamera-menyn och trycker på "Tillägg kamera"-knappen.
  • När kameran syns i appen, är kameran tillagd.

Åtelkamera av ett annat märke

• När du har loggat in på Burrel-kontot där du vill lägga till kameran, tryck du på knappen "Lägg till kamera".
  • Välj sedan "Lägg till en kamera av ett annat märke" längst ner på webbplatsen.
  • Ange den mottagande e-postadressen i kamerainställningarna som visas på skärmen som tillhandahålls av Burrel-appen.
  • Tillägg kameran med QR-koden eller tryck in koden under QR-koden i
  • Fortsätt att följa instruktionerna från Burrel-appen.

OBS! Om du behöver hjälp med att ställa in en e-postadress för mottagning i kamerainställningarna hittar du dem här.

Kommer Burrel+ att fungera även om den nya Burrel-appen släpps?

När du uppdaterar en gammal befintlig Burrel+-app med en version som finns i appbutiken uppdateras den nya Burrel-appen automatiskt åt dig. Den gamla Burrel+-appen är inte längre tillgänglig i appbutiker.

Tyvärr, på grund av övergången till det nya systemet (från Burrel+ till den nya Burrel-appen), kommer den gamla webbversionen av Burrel+ (burrelplus.com) inte längre att vara tillgänglig efter lanseringen av den nya Burrel-appen. En ny webbversion kommer att finnas tillgänglig 2024. Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter som detta kan orsaka och uppskattar din förståelse under övergångsperioden.

Är Burrel-appen också tillgänglig som webbversion?

I det här skedet har vi bara en applikationsversion tillgänglig, eftersom den tyvärr inte var klar i samband med applikationen. En ny webbversion av appen kommer att finnas tillgänglig under 2024. Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter som detta kan orsaka och uppskattar din förståelse under övergångsperioden.

Jag hittar inte min kamera i den nya appen

Kontrollera att du använder samma användarnamn och inloggningsmetod som du använde med den gamla Burrel+-tjänsten. I det här fallet kommer kamerorna att överföras automatiskt.

Du kan lägga till kameror i den nya appen med deras Burrel ID. Om du har tappat bort kamerans Burrel ID och inte längre kan hitta snabbstartsguiden som följde med kameran och Burrel ID:t på omslaget, kontakta Burrels tekniska support. Du kan skicka in ett supportärende här. Inkludera kamerans IMEI-kod i din supportförfrågan, annars kommer supportpersonalen inte att kunna hjälpa dig. Om det behövs kan du hitta mer information i den här artikeln där du hittar IMEI-koden för din kamera.

Kameran slutade fungera på grund av nya appen!
Systemändringen från den gamla Burrrel+ tjänsten till den nya Burrel-appen påverkar inte kamerans sändningsfunktion eller inställningar. Om kameran slutar fungera är orsaken då i kameran, inte i systemändringen. Även om du till exempel inte kan logga in på den nya appen, fungerar kameran fortvarande på samma sätt som före ändringen.

Lösenordet fungerar inte

Om du loggar in på den nya Burrel-appen för första gången och har använt Burrel+ tidigare, kontrollera att du använder rätt inloggningsuppgifter (kombination av konto/e-post eller Google/Apple) för att logga in på den nya Burrel-appen. Vi rekommenderar att du använder samma användarnamn och inloggningsmetod som i den gamla Burrel+-tjänsten.  "Glömt ditt lösenord?" knappen fungerar inte om inte Burrel-appkontot har verifierats (= ett helt nytt användarkonto skapas, som sedan verifieras via din egen e-post) eller loggats in med de referenser som används i Burrel+. Om du fortfarande inte kan logga in provar då ett annat sätt att logga in.

Om du använder Google eller Apple för att logga in på Burrel-appen har du inget separat lösenord som genereras av Burrel-appen. I det här fallet använder du antingen ett Google- eller Apple-lösenord. Om du har problem med dessa lösenord kan du hitta hjälp här för Google och här för Apple.

Om du redan har loggat in på Burrel-appen minst en gång och inte kommer ihåg ditt lösenord, tryck på knappen "Glömt ditt lösenord?" under knappen Logga in. I fältet ange den e-postadress som fungerar som ditt användarkonto och tryck på knappen "Skicka e-post" under rubriken "Glömt ditt lösenord?". Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk. Genom att klicka på den här länken kommer du att kunna ställa in ett nytt lösenord för Burrel-appen. Slutligen, se till att spara ändringen. Om du inte får ett e-postmeddelande för att återställa ditt lösenord, kontrollera din skräppostmapp. Om det behövs, tryck på knappen "Glömt ditt lösenord?" igen och begär en återställning av lösenordet. Om du inte heller får ett nytt återställningsmeddelande kan du prova att logga in på Burrel-appen med en annan metod.

Hur verifierar jag min e-postadress?

Du måste verifiera din e-postadress första gången du registrerar dig för den nya Burrel-appen ELLER använder ett annat användarnamn än i gamla Burrel+-tjänsten. Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk till den e-postadress du vill använda som användarnamn i Burrel-appen. Bekräfta din e-postadress genom att klicka på länken. När e-postmeddelandet har verifierats kommer du omedelbart att se kontoverifieringsinformationen på skärmen. Efter det kommer du att kunna logga in på Burrel-appen.

Jag får inget e-postmeddelande för att verifiera mitt konto

Om du inte får ett e-postmeddelande för att verifiera ditt konto, kontrollera din skräppostmapp och försök registrera dig igen.

Om du inte kan registrera ditt konto, kontakta Burrels tekniska support för hjälp. Du kan skapa ett supportärende här. Om du har flera e-postadresser ska du inkludera ditt användarnamn (e-post) för Burrel-appen i din supportärendet.

Vad händer med mina bilder på Burrel+ om jag börjar använda den nya Burrel-appen?

Om du använder de samma användarnamn och inloggningsmetod i Burrel-appen som i den gamla Burrel+-tjänsten, kommer alla kameror automatiskt överföras till den nya Burrel-appen, liksom de senaste hundra bilderna. För att överföra fler bilder, tryck på knappen "Överför fler bilder" i Burrel-appen för den kameran, markera de bilder du vill överföra och tryck på knappen "Överför valda" för att slutföra uppgiften. Observera att överföringsknappen endast aktiveras i kamerainställningarna om ytterligare bilder hittas i Burrel+.

Om du använder en annan användarnamn eller inloggningsmetod i Burrel-appen än i den gamla Burrel+-tjänsten måste du först lägga till kameran i appen med dess Burrel ID. Navigera sedan till menyn Kamera menyn i Burrel-appen. Om kameran tidigare var registrerad på Burrel+ och det finns bilder som skickats av kameran, hittar du en knapp för bildöverföring i kamerainformationen. Tryck på den här knappen. Du kommer att få ett e-postmeddelande till den e-postadress som kameran registrerades på Burrel+. Klicka på knappen "Överför bilder" i e-postmeddelandet du får, så överförs de senaste hundra bilderna från Burrel+ till den nya Burrel-appen. För att överföra fler bilder, tryck på knappen "Överför fler bilder" i Burrel-appen och välj de bilder du vill överföra. Tryck slutligen på knappen "Överför valda" för att överföra de valda bilderna till Burrel-appen.

OBS! Du kan överföra bilder från Burrel+ till den nya Burrel-appen fram till slutet av september 2024. Burrel+-servern kommer då att stängas av och migrering kommer inte längre att vara möjlig.

Hur mycket kostar Burrel-appen?

Appen kommer att bli betald hösten 2024, då du kan fortsätta att använda den betalda fullversionen eller byta till den kostnadsfria begränsade versionen. Fram till dess är den fullständiga versionen av appen gratis att använda. Vi uppdaterar information om version, priser m.m. till den här artikeln

I vilka länder fungerar Burrel-appen?

Burrel-kameror säljs i Finland, Sverige, Norge, Estland, Latvien och Littauen. Burrel-appen fungerar i dessa nämda länder och finns inte i appbutikerna i andra länder.

Hur länge kan jag använda den gamla Burrel+-tjänsten?

Burrel+-appen kommer att vara tillgänglig fram till slutet av september 2024. Detta är möjligt för dem som har laddat ner den gamla Burrel+-appen till sina enheter innan lanseringen av den nya Burrel-appen. Tyvärr är webbversionen av Burrel+ (burrelplus.com) inte längre tillgänglig på grund av övergången till den nya appen. Efter september 2024 kommer Burrel+-tjänsten och Burrel+-servern att upphöra att existera.

Senast i slutet av september 2024 måste användare av Burrel+-appen uppdatera appen till den nya Burrel-appen. Alternativt kan du ställa in kameran så att den skickar foton direkt till din telefon eller e-post.

Hur tar jag bort min kamera från Burrel-appen?

För att ta bort en kamera måste du först logga in på det användarkonto som kameran är registrerad på i Burrel-appen. Efter det, gå till Kamera menyn i appen och tryck på "Kamerainställningar" knappen för den kamera du vill radera. Längst ner hittar du alternativet "Radera enhet". Välj det här. För att bekräfta raderingen av kameran, ange koden som visas på skärmen i det öppna fältet enligt instruktionerna på skärmen. När kameran har tagits bort och inte längre visas i appen kan kameran omedelbart läggas till i ett annat Burrel-användarkonto.

OBS! Vid kamerans radering, raderas också alla bilder och videor som kameran skickar till appen oåterkalleligt.

Hur tar jag bort mitt konto i Burrel-appen?

För att radera ditt Burrel-konto måste du först logga in på det användarkonto du vill ta bort i Burrel-appen. Tryck på "Inställningar" menyn i det nedre högra hörnet av appen och tryck sedan på användarnamnsfältet (där visas ditt e-post) direkt under rubriken "Inställningar". Längst ner hittar du alternativet "Radera konto". Välj det här. Du kommer att se ett bekräftelsemeddelande på skärmen. Genom att trycka på knappen "Radera" kommer du att få en begäran om radering av Burrel-konto via e-post. Genom att klicka på knappen "Radera mitt konto permanent" i det mottagna e-postmeddelandet kommer ditt användarkonto att raderas.

OBS! Om du tar bort ett användarkonto raderas automatiskt alla kameror som är kopplade till det Burrel-användarkontot. Kameror kan läggas till omedelbart till ett nytt Burrel-användarkonto.