Manuaalinen testikuva - työkalu kameran lähetysominaisuuden testaamiseen

Manuaalisen testikuvan ottaminen on oiva työkalu testata kameran lähetystoimintoa. Tässä artikkelissa käsittelemme kameran lähetysominaisuuden testaamista ja tähän liittyviä kameran antamia ilmoituksia.

Ennen testikuvan ottamista

Ennen kuin testaat kameran lähetystoimintoa, tarkista alla mainitut kohtat:

• "Tila", joka löytyy kameran asetuksissa Kamera-välilehdeltä. Valittu tilaa tulee olla joko "Kuva" tai "Kuva&Video". Voit testata vain kuvan lähettämistä, ei videon.
  • Kamera yhdistyy verkkoon. Kameran pitäisi SETUP-tilassa, kameran S22WA ON-tilassa, löytää asetukset ja muodostaa yhteys operaattorin verkkoon. Kun kamera on yhdistynyt verkkoon, kameran näytöllä näkyy operaattori, verk
  • Kamerassa on suosituksemme mukainen muistikortti. Kamera tarvitsee muistikortin toimiakseen. Suosituksemme muistikortille löydät tästä linkistä.

Manuaalisen testikuvan ottaminen

Voit testata kameran lähetystoimintoa seuraavasti:

1. Siirrä kameran virtakytkin SETUP-asentoon. S22WA-kameran virtakytkin tulee siirtää ON-asentoon.
  2. Odota kunnes kamera on yhdistynyt verkkoon. Jos kamerassasi on Burrel+-palvelua tukeva ominaisuus, odota myös, että kamera on hakenut asetukset. Kun kamera on verkossa, ja mahdollisesti hakenut asetukset, paina kamerassa OK-paiketta. Kamera ottaa manuaalisen kuvan ja näytöllä näkyy kysymys "Lähetä tämä kuva?"
  3. Painamalla OK-painiketta uudelleen vahvistat lähetyksen. Manuaalisen testikuvan lähetysvaiheet ovat "lataa asetuksia", "lähettää kuvaa" ja lopuksi "kuva lähetetty" tai mahdollinen virheilmoitus. Kameramallista ja verkkoyhteydestä riippuen lähetysvaihe saattaa kokonaisuudessaan kestää jopa minuutin.

Kameran näytöllä näkyviä ilmoituksia

Alla on mainittuna yleisempiä kameran näytöllä vilahtavia ilmoituksia, kun kameran lähetysominaisuutta testataan.

"Kuva lähetetty"

Kun kameran näytöllä vilahtaa teksti "Kuva lähetetty", kamera on lähettänyt kuvan puhelimeesi, sähköpostiisi tai Burrel+ riippuen siitä, minkä olet valinnut "Vastaanotto"-kohtaan kameran asetuksissa Lähetys-välilehdellä.

"Kuva lähetetty", mutta kuvaa ei silti tule

Tutustu seuraaviin toimeenpide-ehdotuksiin:

• Tarkista kameran asetukset "Lähetystapa" ja "Vastaanotto" Lähetys-välilehdellä. Ovatko nämä asetukset kamerassa oikein? Lähetä kuvaa MMS-muodossa puhelimeen ja datana sähköpostiin tai Burrel+:aan. Kokeile testikuvan lähettämistä toisella lähetystavalla tai data-muodossa toiseen sähköpostiin.
  • Jos sinulla on kamera, jossa on Burrel+-ominaisuus (SMS PRO valmistettu syyskuu 2021 jälkeen tai S22WA), oletko lopuksi tallentanut suoraan kamerasta tekemääsi asetusmuutokset valitsemalla kameran Lähetys-välilehdeltä "Lähetä asetukset"? Jos asetuksia ei tallenna palvelimelle (Burrel+), kamerassa olevat asetukset saattavat muuttua.
  • Tiedoston koko. Erityisesti, jos kamerasi on kytketty 2G-verkkoon, kuvan koolla on merkitystä. 2G-verkko on liian hidas isojen tiedostojen lähettämiseen. Lähetys saattaa siksi epäonnistua, vaikka kamera kuvan lähettääkin. Kokeile testikuvan lähettämistä eri kuvakoolla ja pidemmällä kuvausviiveellä. Löydät lisätietoa tästä artikkelista
  • Virtalähde. Jos kamera ei saa tarpeeksi virtaa, kamera ei pysty suorittamaan lähetystä loppuun. Tarkista virtalähde, että kamera saa tarpeeksi virtaa toimiakseen.
  • Muistikortti. Jos muistikortti on täynnä tai rikki, kamera ei pysty suorittamaan lähetystä loppuun. Tarkista muistikortti. Tarvittaessa formatoi muistikortti suoraan kameran asetuksista tai kokeile kameraan kokonaan toista muistikorttia. Ohjeet formatoinnille ja suositukset muistikortille löydät tästä artikkelista

HUOM! Jos "Vastaanotto"-kohtaan kameran Lähetys-välilehdellä on valittu sähköposti, tarkista lisäksi seuraavat kohdat:

• Sähköpostin roskapostikansio.
  • Sähköpostin kansiot. Joissain sähköposteissa kuvat ohjautuvat automaattisesti omaan erilliseen kansioon sähköpostissa.
  • Sähköpostin suojausasetukset. Sähköpostisi saattaa luokitella kuvat ei-turvallisiksi jolloin kuvat eivät tule lainkaan sähköpostiin.
  • Miten suuria tiedostoja sähköpostisi vastaanottaa. Kamera lähettää enintään 25 Mt:n kokoisia tiedostoja. Jotkut sähköpostit vastaanottavat enintään 20 Mt:n tiedostoja, joten kameran lähettämä kuva saattaa olla sähköpostillesi liian suuri eikä siksi tule perille. Kokeile muokata lähetettävän kuvan kokoa pienemmäksi ja testaa manuaalista testikuvan lähettämistä uudemman kerran.

"SD-card error"

Kyseessä on vikailmoitus, joka liittyy kameran muistikorttiin. Jos kamerassa on SD-muistikortti, tarkista, että muistikortti on auki. Vasemmassa laidassa oleva liukukytkin tulee olla yläasennossa, jotta kamera pystyy muistikorttia lukemaan. Formatoi kameran nykyinen muistikortti kameran asetuksista ja/tai kokeile kameraan kokonaan uutta muistikorttia. Formatointiohjeet ja suosituksemme muistikortille löydät tästä artikkelista.

"Failed", ei virhekoodia

Jos näet kameran näytöllä ainoastaan tekstin "Failed" etkä lainkaan kolminumeroista virhekoodia, tämä johtuu yleensä joko muistikortista tai SIM-kortista.

• Tarkista muistikortti. Formatoi kameran nykyinen muistikortti kameran asetuksista ja/tai kokeile kameraan kokonaan uutta ja toisen merkkistä muistikorttia.
  • Tarkista, että SIM-kortti toimii oikein ja liittymässä on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Jos mahdollista, kokeile toista SIM-korttia kamerassa.

Löydät lisäohjeita muistikortin formatoinnille ja toisen SIM-kortin kokeilemiselle sekä suosituksemme muistikortille tästä artikkelista.

"Failed" ja jokin kolminumeroinen numerosarja

Kolminumeroinen vikakoodi saattaa vilahtaa näytöllä, mikäli manuaalisen testikuvan lähetys epäonnistuu. Aina ei vikakoodi ilmoita ongelman juurisyytä, mutta yleensä vikakoodilla pääsemme paremmin käsiksi mistä mahdollinen lähetysongelma johtuu. Löydät tästä yleisimmät vikakoodit. Ota yhteyttä Burrel-tukeen saadaksesi lisäapua, mikäli vikakoodia ei löydy virhekoodilistalta, tai ongelma ei muuten ratkea.

Voit luoda tukipalvelupyynnön tästä. Muista tukipyynnössä ilmoittaa, mikä virhekoodi tai -koodit näkyivät näytöllä. Lisäksi ilmoita mymitä olet tehnyt ratkaistaksesi ongelman.

HUOM! Jos kuvan vastaanottamisessa on ongelmia, suosittelemme palauttamaan kameraan oletusasetukset ja testaamaan lähetysominaisuutta uudelleen. Ohjeet oletusasetusten palauttamiseen löydät tästä linkistä.